Det pibler af forår.

Marts-violer lyser op efter en farveløs vinter. Foto: NaturGuide.dk

Naturen har vidst det et stykke tid, men nu er kalenderen også kommet med. Storken er landet. Solsorten øver sig på sin sang og lærken hænger højt på himlen. Det er ganske vist – det er blevet forår!

De første storke er kommet til Danmark og lærken synger flere steder på engene. Den første hugorm blev set allerede i januar og de første sommerfugle – både citronsommerfugl, nældens takvinge og dagpåfugleøje, har alle været ude og lufte vingerne.
Ramsløgen er mange steder allerede vokset sig så stor at de kulinariske retter er i fuld gang. Mirabellen blomstrer med smukke, velduftende blomster i sarte lyserøde og hvide nuancer. Blå anemoner, violer og vorterod lyser den ellers mørke jord op.

Dagpåfugleøje er en af de få sommerfugle der overvintret herhjemme. Foto: AJC1 CC BY-SA 2,0, wikimedia

På trods af, at der mange steder er utrolige mængder vand i disse dage, kan det ikke skræmme foråret væk. På lune skrænter kan man være heldig at finde de små sjove ulveedderkopper og flere insekter er begyndt at vågne. Særligt de sjove oliebiller er værd at holde øje med. De kommer gerne frem her i marts og lægger tidligt æg. Larverne lever nemlig af biernes æg.
De første tudser er også allerede spottet og inden vi ved af det, kan man finde deres lange snore af sorte æg i søer og vandhuller.

Den milde vinter har vækket naturen fra sit vinterhi tidligere end normalt. Det har blandt andet resulteret i, at nogle traner har overvintret og allerede nu er parringsdansen, den såkaldte tranedans så småt i gang.

Det kribler og krabler, dufter og vokser derude. Tag ud og oplev det skønne forår. Læs mere om naturen i marts.

MR/

Featured billede: Flyvende Hvid stork. Foto: Carlos Delgado CC BY-SA 3,0, wikimedia

ANNONCE

Læs også...

ANNONCE

Mere fra NaturGuide.dk