Det økologiske landbrugsareal er i kraftig vækst

Lignende artikler

Økologisk svineavl fra et landbrug i Jylland, hvor dyrene har god plads. Foto: Sten Porse CC BY-SA 4,0, wikimedia

Interessen for at omlægge og dyrke økologisk har aldrig været større.

Flest økologiske hektar i Jylland.

På kun et år fra 2016 til 2017 er det økologiske areal øget med 28.365 hektar. Det svarer til et areal på størrelse med Langeland eller en stigning på 13 %. Interessen for at omlægge og dyrke økologisk har aldrig været større. Både produktionen af økologiske slagtekyllinger og økologiske slagtesvin svin er øget betragtelig men antallet af økologiske malkekøer er også steget. Dertil kommer, at mere end 40 % af grøntsager som gulerod, rødbede og squash i 2017 blev dyrket økologisk.
Langt størstedelen af det økologiske areal ligger i Jylland som råder over knap 170.000 hektar ud af de 245.000 samlede hektar. De tre kommuner med de største økologiske arealer er hhv. Tønder, Rinkøbing-Skjern og Thisted kommune.

Danmark importerer stadig langt flere økologiske landbrugsprodukter end vi eksporterer.
MR/

Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet, Landbrug & Fødevarer.

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close