Det kribler og krabler i foråret. Tag ud og vær med.

Lignende artikler

Foråret er fyldt med dyreliv - og masser af spændende krible-krable-liv.Foråret er fyldt af liv – og krible krable. Tag med ud blandt de helt små dyr, der gemmer på masser af store overraskelser. I maj arrangerer naturvejledere over hele landet en masse gratis krible-krable-aktiviteter for børn.

Af naturvejleder Niels Lisborg.
Indrømmet, begge mine børn (4 og 5 år) er måske lidt miljøskadet, men de elsker at finde smådyr – lige fra tusindben til snegle og frøer. Men det gælder i store træk for langt de fleste børn når blot de får lov. Det har jeg set masser af gange. Det er fedt at kigge under barken på et råddent træ i skoven og se hvordan det myldrer ud med smådyr. Det er fedt at lokke en edderkop frem ved at kilde dens spind med et strå – og det er virkelig fedt at fange en salamander i vandhullet og se det flotte orange mønster på undersiden.

Lad børnene få lov at kigge på dyr – og lære om den nære natur omkring os.

Og nu hvor det er forår er der virkelig gang i den derude med spændende smådyr – fra ulveedderkopper, mos-skorpioner til dansemyg, guldfluer og kugle-bænkebidere. Naturvejlederforeningen har sammen med DR Ramasjang gjort maj til en landsdækkende krible krable-måned. Daginstitutioner, skoler, SFO'er og børnefamilier over hele landet, opfordres til at komme ud i naturen – på smådyrsjagt i den nære natur, til lands, til vands og i luften! Hent masser af inspiration på Kriblekrable.nu.

Masser af gratis krible-krable-aktiviteter i maj.

Naturvejledere landet over arrangerer masser af krible-krable-aktiviteter i maj med garanti for smådyr og sjove, lærerige naturoplevelser.

Dagsinstitutioner, skoler og SFO kan gratis tilmelde sig Krible-krable. Link til tilmelding. Når man er tilmeldt tilsendes efterfølgende skriftlig inspirationsmateriale og nyhedsbreve via mail.

Krible Krable-projektet udlåner via de lokale naturvejledere Krible Krable-grej (kasser og rygsække med undersøgelses-grej). Krible Krable-kasserne er målrettet daginstitutioner, skoler og SFO´er. Krible Krable rygsækkene er målrettet børnefamilier og dagplejere. Der kan lånes Krible Krable grej 99 forskellige steder i Danmark.

En salamander fascinerer.

Krible Krable-projektet er støttet af Nordeafonden.

Kilder: Naturvejlederforeningen, Natur-vejleder.dk, Nordeafonden.dk.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,114FansLike
2,504FølgereFølg

Seneste artikler

Gråsisken på gennemrejse

Med ét bliver trækronerne levende. Finkefugle i hundredetal går synkront på vingerne henover birkesumpen. Det er gråsiskener fra nord på gennemrejse! Af Marianne Riis Vi...

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close