Derfor skal du vælge gummistøvler af naturgummi fremfor PVC

Lignende artikler

De fleste inkarnerede friluftsfolk er beviste om at gummistøvler ikke bare er gummistøvler. Er gummistøvler en ny verden for dig, så bliv klogere her.

Plastic og PVC gummistøvler versus naturgummistøvler.
De billige gummistøvler – som oftest tildeles børnehavebørn, er gerne lavet af PVC. De klarer det primære formål: at være vandtætte. PVC støvler er dog ret stive og derfor fravælges de ofte af jægere, lystfiskere og friluftsmennesker, der er meget aktive udendørs.
Forbrugerrådet Tænk Kemi og Forbrugerrådet Tænk har påvist i en større, nyere test at mange gummistøvler til børn indeholder mængder af PAH’er, som er tjærestoffer, der er mistænkt for at være kræftfremkaldende. Du bør undgår gummistøvler lavet af PVC, som ofte er blødgjort med ftalater, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Stil krav til producenterne. Vælg helst gummistøvler af naturgummi. Spørg der hvor du køber støvler – og hør hvad støvlerne er lavet af, hvis det ikke fremgår.

Naturgummi giver langt smidigere støvler.
Som voksen kan vi selv vælge – og der er ingen tvivl om at gummistøvler lavet af naturgummi er langt mere behagelige støvler. Støvlerne er blødere og mere smidige. Desværre er de også noget dyrere, men med den rette vedligehold kan de holde meget længe.

Annonce:
GUMMISTØVLER af naturgummi til god pris! GRATIS ombytning. Forudbetalt returlabel. Fem stjerner på Trustpilot!

Gummistøvler er blevet mere trendy.
Mange bryder sig ikke om at gå i gummistøvler selv om det danske klima i den grad indbyder til brug af gummistøvler. I de senere år er brug af gummistøvler dog blevet mere trendy og fås i mange smarte udgaver og farver. Det giver god mening at vi bruger fodtøj, der passer til vores klima.

Gummistøvler er ligefrem blevet trendy i de senere år, hvor bl.a. producenter som Hunter (foto) og Ilse Jacobsen har gjort gummistøvler moderne.

Problemer med varme eller kolde fødder i gummistøvler?
Har du problemer med varme eller kolde fødder i gummistøvler – hvilket ofte anføres som et problem, så prøv med et par uldsokker i støvlerne. Uld absorberer sved og er god til at temperere varme. Evt. et par tynde, bløde bambusstrømper inderst (der har anti-bakterielle egenskaber) og en uldsok udenpå. Af samme grund må du ikke købe dine gummistøvler for små.
Outdoor-folket, særligt jægere og fiskere, bruger gerne et særskilt par vintergummistøvler med for, men en god uldsok kan gøre det for de fleste.
Jeg har selv med god erfaring benyttet mig af merino-uldsokker fra Aclima (annoncelink til butik) Sokkerne glider ikke ned, hvilket kan være irriterende – og har desuden god pasform.
/NL

Se også: Sådan vedligeholder du let dine gummistøvler.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,114FansLike
2,499FølgereFølg

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close