Delfin-flok i Limfjorden

Lignende artikler

Varmere klima er formentlig grunden til, at delfiner begynder at dukke op i dansk farvand.

Både en lystsejler og en fisker har set flokke af delfiner i Limfjorden. Der menes at være syv delfiner. Det er første gang i nyere tid at en egentlig flok af delfiner ses i dansk farvand. Siden 2015 er der observeret enkelte delfiner i Limfjorden.

Siden 2015 er der spottet enkelte delfiner i Limfjorden, men i 2020 er der for første gang set en flok på syv individer. Arkivfoto: Niels Lisborg/NaturGrafik.dk.

Delfinerne er af arten øresvin (Tursiops truncatus), fastslår delfinspecialist og indehaver af hjemmesiden hvaler.dk Carl Kinze, der har set privatoptagelser af delfinerne. Carl Kinze tilskriver det varmere klima, at delfiner nu kan ses i dansk farvand.

I Danmark er der registreret tre arter af delfiner: Hvidnæse, Almindelig delfin og øresvin. Den sidstenævnte, der nu ses i Limfjorden er kendt fra filmen “Flipper” og er nok den art de fleste mennesker kender som delfin.
Den lille hval marsvinet er den eneste art, der yngler i dansk farvand.
/MR

Kilder: Dr.dk. Featured foto: Dreamstime.com.

Tidligere artikelHedens skovstjerne
Næste artikelSkumcikader og gøgespyt

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close