Danskere tager kurser i at klare sig selv i en krisesituation.

Krigen i Ukraine og et stigende russisk trusselbillede med cyberangreb og sabotage mod forsyningskilder, har fået flere danskere til at tage kurser i at klare sig selv under en eventuel krisesituation, hvor el og vandforsyning svigter.

I Sverige er der udsendt en pjece til 4,9 mio. husstande, der rådgiver borgerne hvis “krigen eller krisen kommer“. Mange svenskere har investeret i et lille Trangia-køkken eller lignende, så der kan laves varm mad uden el. Så langt er vi ikke i Danmark, men flere ønsker alligevel at være bedre rustet til at håndtere længerevarende strømafbrydelser. Flere danskere tager på kursus i at klare sig selv, hvis strømmen i stikkontakten forsvinder, eller nabolaget står under vand. Det skriver dr.dk.

De fleste friluftsfolk ved at man sagtens kan lave varm mad uden el. Her er et lille, simpelt trangia-køkken, der enten bruger gas eller sprit.

Gratis beredskabskurser

BorgerBeredskabet, der er en del af Beredskabsforbundet (organiseret under Beredskabsstyrelsen) afholder gratis kurser for borgere, der vil lære at forebygge og håndtere ulykker og kritiske situationer, så redningsberedskabets ressourcer kan blive brugt, hvor det er vigtigst. Borgere, som kan tage ansvar for sig selv, andre og fællesskabet – er i sidste ende med til at gøre samfundet mere kriseparat. Du kan se og tilmelde dig kurser på beredskab.dk.

Se også Prepping – forberedt på det værste!

Kilder: Dr.dk, beredskab.dk, msb.se.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE