Den Danske Naturfond køber 150 hektar skov på Sydfalster!

Det er blandt andet vilde heste der skal stå for naturplejen i det nykøbte naturområde. Her Exmoore heste. Foto: Mark Robinson CC BY 2,0, Wikimedia

Naturfonden vil lave tæt nåleskov på Sydfalster om til lysåben skov med sletter, så sjældne arter kan få bedre levesteder.

Vilde heste.
15 millioner kroner bruger Den Danske Naturfond på at omdanne den 150 hektar mørke nåleskov til lysåben skov med åbne sletter. Det er meningen, at vilde heste og kvæg skal stå for naturplejen. Efter planen bliver det allerede her i foråret 2017, at de vilde heste slippes løs i skoven.
Formålet med købet og omdannelsen af skoven er, at flere sjældne arter som eksempelvis Sortstrubet bynkefugl, Sort ildfugl (sommerfugl,red) og Rødtoppet fuglekonge får bedre levesteder.

Naturområdet ligger tæt på et sommerhusområde og derved er det ikke kun faunaen som kommer til at nyde godt af det nye naturområde.

Det er første gang, at Den Danske Naturfond selv køber jord. Skoven er købt af Halsted Kloster Gods og fonden samarbejder med Guldborgsund Kommune om projektet.

Fakta om Den Danske Naturfond:

Stiftet i januar 2015 af den danske stat, Villum Fonden og Aage V. Jensen Naturfond.

Vil forbedre levestederne for truede dyr og planter.

Gennemfører projekter for at skabe ny og bedre natur.

Arbejder for et renere vandmiljø og for at reducere udledningen af drivhusgasser.

MR/

Kilde: dr.dk

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE