Danske naturbørnehaver vækker opsigt i udlandet.

Lignende artikler

Danske naturbørnehaver er blevet populære - og der er interesse fra udlandet.
Danske naturbørnehaver er blevet populære – og “den danske model” skaber inspiration i udlandet.

I Danmark har vi det generelle problem at vi fjerner os mere og mere fra naturen. Danskerne ved overraskende lidt om den natur og det dyreliv, der omgiver os. Men generelt er vi også positivt stemt overfor naturen, hvis vi altså spørges direkte – og vores børn skal have chancen! Naturbørnehaver er blevet meget populære.

Den ældste naturbørnehave i Danmark er Ella Flataus Vandrebørnehave. Den startede i 1952. I dag er ca. 10 % af alle børnehaver en naturbørnehave. Naturbørnehaver defineres som børnehaver, der dagligt lægger 3-5 timer af det pædagogiske arbejde udenfor institutionen på udearealet og i nærnaturen.

De danske tanker om naturbørnehaver har inspireret udlandet. Forskere fra bl.a. Tyskland, Norge og England angiver i bøger og artikler, at inspirationen til at arbejde med naturbørnehaver kommer fra besøg i Danmark. Fornylig blev et australsk tv-hold fra SBS også inspireret til at kigge nærmere på “den danske model”. Tv-holdet besøgte skovbørnehaven Daycare Nord ved Skive og blev nærmest chokeret. Det kom der en udsendelse ud af down under i programmet dateline. Se indslaget herunder:

“Dateline follows life at kindergarten… Danish-style…”

/JN
Kilder: leksikon.org, SBS.com.au, nyheder.tv2.dk.

ANNONCE
Annonce

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close