Danske aborrer har for højt kviksølvindhold.

Lignende artikler

 

I følge ny rapport er kviksølvindholdet højere end miljøkvalitetskravet i ikke mindre end 99 procent af de undersøgte aborrer.
I følge ny rapport er kviksølvindholdet højere end miljøkvalitetskravet hos 99 procent af de undersøgte, danske aborrer.

99 procent af undersøgte aborrer har for højt kviksølvindhold.
Hovedparten af fiskene i danske vandløb og søer har et kviksølvindhold, der er højere end EU’s miljøkvalitetskrav for kviksølv i fisk. Det fremgår af en ny overvågningsrapport fra DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi. I følge rapporten er kviksølv i de undersøgte prøver af fisk fundet i koncentrationer højere end miljøkvalitetskravet. I søer var kviksølvindholdet højere end miljøkvalitetskravet i ikke mindre end 99 procent af de undersøgte aborrer, som der typisk laves målinger på. Koncentrationen af kviksølv ser ud til at være mindre i andre typer af fisk.

Miljøkvalitetskravet er i denne sammenhæng fastsat i forhold til beskyttelse af miljøet og ikke umiddelbart i forhold til menneskers indtag af fisk.
/NL

Kilde: DCR – Nationalt Center for Miljø og Energi/dce.au.dk.

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close