Dansk økologi hitter i Frankrig

Lignende artikler

Dansk økologi populært i udlandet.
Dansk økologi populært i udlandet.

Eksportsucces for dansk økologi.

Dansk landbrugs eksport af økologiske fødevarer hitter i Frankrig. Eksporten er fordoblet indenfor de seneste fem år, i følge Landbrug & Fødevarer.
Salget af økologiprodukter i fransk detailhandel nåede sidste år sit hidtil højeste niveau på over 5,5 mia. euro, hvilket er en stigning på 10 % i forhold til 2014.
Den positive udvikling skyldes især et forbrugerønske om højere fødevaresikkerhed, større autentiset og bedre smag. Det skriver Landbrugsavisen.

Se også: Spor af pesticider i urinen hos 99 % af tyskere.

I Danmark er økologi også i vækst, men de konventionelle landbrugsprodukter tegner stadig det største forbrug på trods af, at pesticidrester, ifølge flere forskere, efterfølgende kan spores direkte i urinen. Se også forskere slår alarm.

Kilder: nyheder.tv2.dk, Landbrugsavisen, nr. 42/2016.

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close