Dansk natur skal vises på udenlandsk tv

Lignende artikler

Udlandet har vist stor interesse for DR’s store natur- og dyreserie ’Vilde vidunderlige Danmark, der herhjemme blev vist i foråret – og også tog mange danskere med storm.

Af Marianne Riis.

I Danmark har det i årevis været sædvane at naturfilm vist på dansk tv altid var fra fjerne, eksotiske steder – fra Afrikas savanner til Sydamerika regnskove. Det blev der lavet om på i 2020, hvor DR's store natur- og dyreserie endelig præsenterede Danmarks natur i serien “Vilde vidunderlige Danmark”. Serien tog danskerne med storm i bedste sendetid.
Nu har udlandet også fået øje på den danske naturserie, der allerede er solgt til visning i hele Asien, skriver DR. Også Europa er med, hvor Tyskland, Frankrig, Schweiz, Østrig, Polen, Kroatien, de baltiske lande og Tjekkiet planlægger at vise “Vilde vidunderlige Danmark”.

Se eller gense serien her på DRTV.

I de senere år har Danmarks natur også vist sig at have en samfundsøkonomisk værdi på anden vis. Danmarks natur trækker nemlig turister og kapital til landet.

Kilde: DR.dk, VisitDenmark. Foto: Arkivfoto/rådyr, NaturGrafik.dk.

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close