Dansk natur er forsat Danmarks største turistattraktion

Lignende artikler

Naturturisme
Kyst- og naturturismen er det største forretningsområde i dansk turisme. Foto: GraphicStock (lånt fra naturturistportalen ThorupStrand.dk).

Kyst- og naturturismen er det største forretningsområde i dansk turisme og har forlængst overhalet svineeksporten i værdi.

I følge en opgørelse og analyse fra det hollandske institut CBI (oprettet af det hollandske udenrigsministerium), tegner naturturisme sig for omkring en femtedel af alle internationale rejsemål, hvilket gør området til et lovende segment i turistbranchen. Europæiske naturturister har en passion for naturen. De er interesserede i nye og autentiske oplevelser. Der er efterspørgsel på aktive oplevelser i naturlige landskaber – og gerne interaktion med lokalbefolkningen. Mange europæiske turister søger mod rejsemål uden for Europa for at opleve særlige naturrejsemål.

Også i Danmark er tendensen klar, viser tal fra Erhvervsministeriet. Kyst- og naturturismen i Danmark tegner sig for ca. halvdelen af den samlede turismeomsætning svarende til mere end 45 milliarder kroner. Det er ca. 50% mere end den samlede, danske svineeksport.

Politisk har Danmarks natur i de senere år været nedprioriteret af hensyn til andre erhvervsinteresser og Danmark er forsat det land i EU, der procentmæssigt har færreste udpegede naturbeskyttelsesområder. Tilbagegangen af natur og dyrearter i Danmark, bl.a. sommerfugle (Se; Danish butterflies in decline), kan turistmæssigt set medvirke til at den stigende naturturisme går uden om Danmark.

/JN

Kilder: Erhvervsministeriet, Landbrug og Fødevarer, cbi.eu, cam.ac.uk, WildAboutDenmark.com.

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close