Dansk natur er forsat Danmarks største turistattraktion

Naturturisme
Kyst- og naturturismen er det største forretningsområde i dansk turisme. Foto: GraphicStock (lånt fra naturturistportalen ThorupStrand.dk).

Kyst- og naturturismen er det største forretningsområde i dansk turisme og har forlængst overhalet svineeksporten i værdi.

I følge en opgørelse og analyse fra det hollandske institut CBI (oprettet af det hollandske udenrigsministerium), tegner naturturisme sig for omkring en femtedel af alle internationale rejsemål, hvilket gør området til et lovende segment i turistbranchen. Europæiske naturturister har en passion for naturen. De er interesserede i nye og autentiske oplevelser. Der er efterspørgsel på aktive oplevelser i naturlige landskaber – og gerne interaktion med lokalbefolkningen. Mange europæiske turister søger mod rejsemål uden for Europa for at opleve særlige naturrejsemål.

Også i Danmark er tendensen klar, viser tal fra Erhvervsministeriet. Kyst- og naturturismen i Danmark tegner sig for ca. halvdelen af den samlede turismeomsætning svarende til mere end 45 milliarder kroner. Det er ca. 50% mere end den samlede, danske svineeksport.

Politisk har Danmarks natur i de senere år været nedprioriteret af hensyn til andre erhvervsinteresser og Danmark er forsat det land i EU, der procentmæssigt har færreste udpegede naturbeskyttelsesområder. Tilbagegangen af natur og dyrearter i Danmark, bl.a. sommerfugle (Se; Danish butterflies in decline), kan turistmæssigt set medvirke til at den stigende naturturisme går uden om Danmark.

/JN

Kilder: Erhvervsministeriet, Landbrug og Fødevarer, cbi.eu, cam.ac.uk, WildAboutDenmark.com.

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE