Dansk auktionshus dømt for handel med næsehorn

næsehorn


Dansk auktionshus dømt for handel med truede dyr. 
Det danske auktionshus Bruun Rasmussen er idømt en bøde på 14.000 kr. for at handle med ulovlige elefantstødtænder og horn af næsehorn. Auktionshuset trak dog genstandene tilbage da man erfarede at de nødvendige tilladelser ikke var i hus og effekterne nåede således aldrig at blive solgt. Det var imidlertid ikke nok til at formildne anklageren, der krævede en bødestraf på 100.000 kroner, da det ikke er første gang, at auktionshuset forbryder sig på reglerne om salg af genstande fra truede dyr. Dommeren i Københavns Byret valgte dog at se med milde briller på forseelsen og takserede bøden til 14.000 kr.

Miljøminister: Washington-konventionen virker.
Miljøminister Ida Auken mener, at Washington-konventionen, der har til formål at forhindre handel med truede dyr, virker efter hensigten. Men der er behov for yderligere tiltag. “Det er helt uacceptabelt, at auktionshuse sætter ting til salg i strid med lovgivningen og internationale konventioner. Det skal vi slå ned på hver gang. Nogle arter er akut truede, og jeg er glad for, at vi nu igen har fået slået fast, at handel med truede dyr uden gyldige certifikater er ulovligt”, siger miljøminister Ida Auken.

Astronomiske høje priser for horn af næsehorn.
Prisen for et næsehornshorn kan være mere end 700.000 kroner per stk. afhængig af størrelsen. Det skyldes, at pulveriseret næsehornshorn er stærkt efterspurgt som traditionel medicin i flere asiatiske lande bl.a. Kina. Videnskaben har ikke kunne påvise nogen medicinsk værdi, men folketroen er stadig stærk og troen på et mirakelmiddel gør prisen meget høj. På den baggrund drives der ulovlig jagt på dyrene og mange næsehorn bliver skudt i Afrika trods myndighedernes forsøg på at redde de truede dyr.
/MR

Kilde: Naturstyrelsen, Avisen.dk

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE