Danmarks største havvindmøllepark indviet

Lignende artikler

Anholt havvindmøllepark er Danmarks største. Møllerne er 141,6 meter høje. Det er 49 meter højere end frihedsgudinden.
Anholt havmøllepark er Danmarks største. Møllerne er 141,6 meter høje. Det er 49 meter højere end frihedsgudinden.

Dækker et havområde på 88 km2.
Den 4. september 2013 blev Danmarks største havvindmøllepark indviet af Dronning Margrethe. Parken dækker et havområde på 88 km2 og står ca. 15 km fra land. De 111 havmøller har en højde på knap 142 meter.

Producerer årligt hvad der svarer til elforbruget i 400.000 husstande.
Anholt Havmøllepark i Kattegat er Danmarks største havmøllepark med 111 3,6-Mega Watt-møller. Havmøllerne producerer årligt hvad der svarer til elforbruget i 400.000 husstande, hvilket svarer til ca. 4 procent af Danmarks totale elforbrug. Anholt Havmøllepark er dermed næsten dobbelt så stor som landets næststørste havmøllepark, Horns Rev 2, der ligger i Nordsøen ud for Esbjerg.

Mange arbejdspladser
Ifølge Energistyrelsen har den 10 milliarder kroner dyre park samlet set skabt 8000 job i løbet af den halvandet år lange anlægsperiode, mens selve opsætningen af møllerne i Kattegat har beskæftiget 1000 personer.

Ifølge Dong Energy, der driver havmølleparken, vil omkring 70 personer fremover være tilknyttet drift og vedligehold fra en fast base i Grenå.

Kilde: Ingeniøren, ing.dk, Dongenergy.com

 

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close