Danmark tildeles pris som klimaskurk med prisen ”Fossil of the Day”!

Danmark_klimaskurkFra inspiration til det modsatte.

For blot en uge siden udtalte klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), at den nye klimakurs som regeringen har lagt for dagen, ikke har givet Danmark ridser i lakken. Han forsikrede endvidere, at Danmark stadigvæk ligger i en klar førerposition samlet set når det kommer til landet klimaindsats.
Den melding er de dog ikke enige i nede i Paris. På FN’s klimatopmøde uddeler ”The Climate Action Network” dagligt prisen ”Fossil of the Day” til det land som gjort mest for at spolere klimaforhandlingerne og i dag har Danmark så vundet den tvivlsomme ære at få prisen. Argumentationen for at give den til Danmark er, at regeringen har skruet ned for de grønne ambitioner og vi derfor er gået fra at være et land som inspirerede mange med vores ambitiøse mål og indførsel af vindenergi til det modsatte. Endvidere lyder det i begrundelsen, at der ikke i dag tales om de storslåede danskere, men i stedet for om de tamme danskere.

Netværket ”The Climate Action Network” består af hele 950 NGO’er fra 115 lande.

Regeringen har skruet ned for Danmarks grønne ambitioner, blandt andet ved at skære i sin internationale klimafinansiering og støtten til grøn forskning. Yderligere har regeringen nedsat målet med at reducere CO2- udledningen fra 40 procent til kun 37 procent.
MR/

Kilde: dr.dk

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE