Av for en bremse! Vidste du, at bremserne hverken stikker eller bider?

Lignende artikler

Hestebremse. Det er en udbredt misforståelse at bremser kan stikke eller bide. De store fluer gør ingen af delene.
Det er en udbredt misforståelse at bremser kan stikke eller bide. De store fluer gør ingen af delene. Her en hestebremse (Gasterophilus intestinalis).

Bremser hverken stikker eller bider!

Av! Klask! Det er ofte rækkefølgen når en af de store, irriterende sommerfluer bider os. En læser spørger om det er rigtigt at det ikke er bremser, der bider? Siden barnsben har hun fået fortalt at det var de store bremser, der til tider gør sommerlandet næsten utåleligt når vi ombejles af de blodsugende smådyr.

Og, ja, det er rigtigt! Bremser hverken bider eller stikker. Det gør derimod klægerne – en gruppe af blodsugende fluer. I folkemunde forveksles bremser og klæger dog ofte, men fakta er, at ingen mennesker bides eller stikkes af bremser – men vi angribes derimod ret udbredt af klæger – særligt regnklægen og guldklægen.

Læs mere om klæger og bremser.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,113FansLike
2,494FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close