Boganmeldelse: Toddy punch – genopdag en verden af varme drikke.

Bogen “Toddy punch” er et opslagsværk over et væld af spændende, varme drikke.

Toddy punch – genopdag en verden af varme drikke.

Denne bog er jeg blevet indfanget af. Ikke ved første blik, men da jeg læste bogen i gennem i forbindelse med denne anmeldelse blev jeg fanget og inspireret. Toddy Punch rammer faktisk lige i skabet når det gælder hvad vi danskere generelt er gode til: hygge!

Læst og vurderet af Marianne Riis.
Adam Engel har begået et spændende værk, der også rammer godt ind NaturGuide.dk's læsersegment. Der er både lagt op til at indsamle råvarer ude i naturen, men mange af de varme drikke kan også tilberedes og serveres i det fri – netop hvor en varm drik i vinterhalvåret altid gør lykke.

I bogen kommer vi vidt omkring mange varme drikke fra store dele af verden. Både de velkendte som gløgg – og for mig helt ukendte som valnøddemælketoddy og sjælevarmer.

De fleste er ret tilgængelige at tilberede, mens andre kræver et større forarbejde for at fremskaffe de rette ingredienser f.eks. syltede havtorn, kamillehonning eller kandiserede appelsinskalsstrimler. Det er der dog rådet bod på bagerst i bogen, hvor opskrifter og fremgangsmåde er anført.

Jeg afprøvede bogens opskrift på den alkoholfrie “Glühmost”, hvor også børnene kunne være med. Det blev en succes.

Bogen giver mulighed for at gøre værtsrollen mere spændende når der er gæster på besøg, hvor det er sjovt at servere noget velsmagende som kun få har kendskab til. Tilmed er mange af de varme drikke bistået af en fortælling om ophav og historik.  Det gælder f.eks. den romholdige grog, der angives at have oprindelse i kolonitidens engelske flåde fra en admiral med tilnavnet “Old Grog”.

Illustration og beskrivelse fra bogen om drikken “grog”.

Netop en drik som denne kan fint tilberedes i det fri ved bålet – og fortællinger for intetsteds afløb som ved et bål. I tilgift om denne drik kan det her i øvrigt nævnes at vores folkekære eventyrdigter H. C. Andersen en højsommer i 1859 overnattede på Børglum Kloster, hvor han beskriver hvordan han en nat så et spøgelse i form af en tågeskikkelse på sit værelse. Eventyrdigteren havde drukket netop grog aftenen forinden i håb om at få bugt med en forkølelse. Om groggen havde indvirkning på både spøgelsessyn og forkølelsen står uvist hen.

Toddy punch illustreres af nogle fremragende fotos, der virkelig bygger op omkring det varme drikke kan – skabe hygge og socialt samvær. Især er jeg farvet af de mange udebilleder, hvor fotografen Chris Tonnesen virkelig formår at gengive stemninger.

Bogen er flot illustreret af fotografen Chris Tonnesen.
Bogen indeholder mange, stemningsfyldte billeder.

Toddy punch fortjener en plads på hylden sammen de øvrige håndplukkede bøger til køkkenet. Har du ikke fundet årets voksen-mandelgave er Toddy punch et valg, der vil lune resten af vinteren.

Annonce:
Toddy Punch kan købes online hos Saxo. Hurtig levering.

Toddy Punch – genopdag en verden af varme drikke af Adam Engel. Turbine Forlag 2017, 120 sider. Vejledende pris. 249,95.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE