Boganmeldelse: Pileflet

Forsiden af bogen “Pileflet”.

Læst og vurderet af Marianne Riis.

En guide til dyrkning og høst af pil plus 20 smukke, flettede projekter

Jeg har altid været fascineret af de mange flotte ting man kan lave ud af pileflet og jeg har flere gange tænkt på at kaste mig ud i selv at prøve. Men det er aldrig kommet længere end til tanken. At jeg altid har gang i mange projekter gør, at tidsfaktoren selvfølgelig har været afgørende, men mest af alt har jeg ikke helt vist hvor jeg skulle starte. Det er der så ingen undskyldning for mere med den nye bog af Jenny Crisp.

Bogen er overskueligt inddelt, hvor der i første del fortælles lidt om hvilke af de omkring 400 arter af pil der findes, der er egnet til pileflet. Jenny Crisp har været professionel kurvemager i mere end 30 år og dyrket sin egen pil i lige så lang tid. Men hvis man ikke selv har mulighed eller mod på at dyrke pil kan man nemt hoppe videre til næste del i bogen. Her fortæller forfatteren bl.a. lidt om hvordan man gør klar til fletning, hvilke værktøjer man skal råde over, forskellige teknikker samt hvordan man kommer i gang. Den sidste og mest fyldestgørende del af bogen omhandler forskellige typer af flet og projekter med udførlig vejledning til at lave alt fra kurve, lampeskærme, bænke og kranse.

Alle vejledninger er tydeligt beskrevet med både tekst og billeder, hvilket gør, at de fleste kan være med. Så bor der en lille kurvemager i dig er det bestemt en bog, der er værd at eje. Min interesse og nysgerrighed på pileflet har i hvert fald fået en ny opvågning.

Pileflet. En guide til dyrkning og høst plus 20 smukke flettede projekter, 144 sider, Vejledende pris 249,95 kr., TURBINE, februar 2019.

Bogen er set hos Saxo til 224,95 kr.


NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer og henvisning og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE