Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen.

Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg

Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning. Flere og flere danskere tager ud på oplevelser i naturen – og flere og flere prøver kræfter med at overnatte i det fri. De mange shelterpladser rundt omkring i landet er populære og Naturstyrelsen melder om et stigende antal brugere – år for år.
En forholdsvis ny, dansk bog om netop shelterture har ramt bogmarkedet. Den er skrevet af den erfarne friluftsekspert René Ljunggren.

Bogen giver gode råd til shelterturen og beskriver hvordan man kommer godt i gang med udelivet og overnatning i en shelter. Der er masser af brugbar viden at hente. Særligt hvis man er ny indenfor friluftslivet. Med en helt bog om emnet “shelter” bliver tingene til tider måske lidt for udpenslede, men bogen beskriver meget andet end det at overnatte i et shelter.
I bogen finder man også tips til optænding af bål, de forskellige båltyper og opskrifter på bålmad. Et nyt fif for mig var at læse at en pilsnerøl tilsat vandet ved kogning af pølser giver pølserne et sprødt skind. Det glæder jeg mig til at efterprøve næste gang jeg selv skal af sted.

Bogen er letlæselig og har mange inspirerende billeder.

Har du lyst til at kaste dig ud i friluftslivet – og tage på sheltertur. Enten som børnefamilie, alene – eller med et par venner, så er der gode råd og inspiration at hente i bogen.

Teksten leveres i et godt forståeligt sprog og bogen har mange inspirerende billeder. En fin bog at hente viden fra. Bogen kan med fordel købes hos Tales.dk, hvor jeg har fundet den til 155 kr. i skrivende stund: Tales.dk (annoncelink til tilbud).

På Sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Af René Ljunggren. Muusmann Forlag 2019. Softback. 160 sider. Vejledende pris: kr. 199,95,-

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE