Boganmeldelse: Om svampe og sorg – stien tilbage til livet.

Svampe og sorgLæst og vurderet af Marianne Riis.

At naturen kan være terapi for både krop og sjæl, bekræfter den malaysisk fødte Long Litt Woon, bosiddende i Norge, med sin nye bog. Her fortæller hun om hvordan et svampekursus bliver starten på en ukendt rejse ind i svampenes fascinerende verden, men samtidig vejen ud af sorgen over at have mistet hendes mand.

Da Long Litt Woon pludselig mister hendes mand efter et hjertestop synker hendes verden i grus. Bogen beskriver en sorg og et tomrum som fra at fylde alt, langsomt bliver afløst af fascinationen af svampenes rige i takt med at hun lærer mere og mere om naturen og nogle af de mennesker, der færdes der.

Bogen er fængende og man behøver bestemt ikke være i sorg for at finde den brugbar – og både lærerig og underholdende. Der er også en del spændende, alsidig viden om svampe – og mange interessante anekdoter f.eks. om matsutake-svampen – verdens dyreste og eksemplaret af den amerikanske honningsvamp fra Oregon, USA, der regnes for verdens største organisme.
Hvis man selv er draget af svampenes forunderlige verden vil man nikke genkendende til forfatterens beskrivelse af en verden for sig, med en del uskrevne regler og udfordringer. Det kan eksempelvis komme til udtryk når man som ny svampejæger, skal finde gode svampesteder, men de færreste ønsker at afsløre deres gode spots.

Long Litt Woon er ikke den eneste der har opdaget naturens fantastiske, ja nærmest helbredende evne. Om så målet er at finde indre ro, få motion, styrke sin intellekt eller noget helt andet, så er naturen et godt sted at starte. Det bekræfter flere mennesker som har været igennem svære tider med enten sorg eller svær sygdom.

Jeg har haft stor fornøjelse af, at læse bogen og kan kun anbefale den.

Annonce:
Køb “Om svampe og sorg – stien tilbage til livet” hos Saxo – og spar 25%.

Long Litt Woon: Om svampe og sorg, Stien tilbage til livet. Indbundet, 274 sider, Vejledende pris: 300 kr., Politikens Forlag, september 2018.

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE