Boganmeldelse: Ørneflugt – kunsten at se på rovfugle

Rovfuglenes himmelflugt.

Læst af naturskribent Søren Olsen.
oerneflugt_sm2Rovfugletrækket over Danmark og Skåne er i international klasse. At stå en forårsdag på Flagbakken ved Skagen by og se trækkende sorte glenter, lærkefalk, havørn, fjeldvåge og steppehøg i fuld flugt, er en stor oplevelse. Selvom hvepsevågetrækket ved Falsterbo i Skåne i sensommeren heller ikke er at foragte.

Det danske landskab er i dag rigt på rovfugle, bestandene af havørn og vandrefalk sætter ny rekord hvert år og de mere almindelige arter som musvåge, tårnfalk og spurvehøg giver ofte daglige oplevelser.

Ornitolog og kunstner Carl Christian Tofte har beskrevet alt dette i ord og tegninger i ”Ørneflugt – kunsten at se på rovfugle.” Han guider læseren rundt til alle de gode træksteder og rastepladser for rovfugle. Selv er han ude hele året med kikkert om halsen og en skitseblok ved hånden, så han kan nedfælde dragter, adfærd og detaljer på de fugle, han møder undervejs.

Bogen er i stort format og slutter med en grundig feltbeskrivelse af 24 rovfugle.
orneflugt_ill
Carl Christian Tofte har udstillet mange steder og illustreret flere fuglebøger, blandt andet ”Politikens Store Fuglebog” og ”Tranedans” – sidstnævnte kan stadig købes og kan anbefales, især hvis man er til traner.

Aktuelt arbejder Carl Christian Tofte på to bøger om Sydamerikas fugle. Han bor almindeligvis i København, men har et hus ved fuglereservatet Pulken i Østskåne, som er blevet et hitsted for både fugle og fuglefolk.

Carl Christian Tofte: Ørneflugt – kunsten at se på rovfugle. 196 sider, 388 kr., Koustrup & Co. 2015.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE