Boganmeldelse: Nordens smukkeste vandreruter

Læst og vurderet af Marianne Riis

Det at vandre er oppe i tiden – og vel nærmest populært som aldrig før. På egne nordiske breddegrader er der næsten uendelige mange muligheder for vandresko og -støvler. Og netop det er der kommet en fin bog ud af: Nordens smukkeste vandreruter.

Nordens smukkeste vandreruter samler 43 udvalgte ruteforslag til spændende vandreture i Danmark, Færøerne, Sverige, Norge, Finland og Island.

Bogen er en invitation til at gå på opdagelse i det nordlige Europa i et langsommere tempo, skriver forfatter Iris Ottinger i bogens forord. “Lad os lægge den travle hverdag bag os og søge ud i naturen i stedet”, lyder opfordringen.

Bogen indeholder både kortere vandreruter, som her Furesøen rundt (22 km) og ruter, der strækker sig over adskillige dage.

Bogen er inspirerende og velskrevet og ikke mindst fyldt med flotte fotos. En appetitvækker, ideskaber og planlægger til kommende ferier. Det er faktisk slående, så mange spændende vandreoplevelser, der bogstaveligt talt ligger for vores fødder her i det fredfyldte Norden. Det er også lidt interessant at se Norden beskrevet udefra. Bogen er nemlig oversat og bearbejdet fra tysk med originaltitlen “Die Schönsten Wanderwege in Skandinavien”. Måske er det derfor at bogen konsekvent skriver om bl.a. norske “bjerge”, hvor en skandinav nok vil sige “fjelde”. Fra dansk side kunne jeg godt komme på adskillige naturskønne vandreruter, der ikke er med i denne udgave, men set med Norden som helhed er det selvfølgelig begrænsningens kunst – og Nordens smukkeste vandreruter præsenterer et fint bredt udvalg, der dækker fra dagsture gennem kulturlandskaber til længerevarende vandringer i ødemarken.

Beskrivelse af en langdistancevandring på 5 dage ad “Ulvestien” i Finland. En ud af bogens 43 ruter.

Bogen er en ret stor og tung sag, så det er ikke en man lige tager med i rygsækken. Forlaget betegner da også bogen med rette som en “coffee table”-bog. Nordens smukkeste vandreruter er derfor ideel, når du sidder hjemme og planlægger nye eventyr til fods.

Bogen kan med fordel købes hos Gucca.dk til 169,95 kr. (annoncelink til tilbud).

Nordens smukkeste vandreruter af Iris Ottinger. Politikens Forlag, november 2021, softcover, format: 20,5×24,5 cm. 272 sider. Vejledende pris: 250 kr.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE