Boganmeldelse: Naturhistorier fra bæk og å

Naturhistoriske fortællinger fra vandløbene.

Læst af naturskribent Søren Olsen.

Forsiden af bogen Naturhistorier fra bæk og å.

Bent Lauge Madsen (årgang 1934) var manden bag vandløbsloven af 1982, der bragte slyngninger, liv og fisk tilbage til vandløbene, foruden han har forsket i vandløbsinsekternes økologi. Siden sine ganske unge år, har han brugt timer og atter timer, sommer og vinter, ude i de danske bække og åer. Han har ihærdigt og med stor glæde og en fænomenal arbejdsevne, samlet hundredvis af skønne beretninger om naturhistorien i det strømmede vand i en stor og flot bog.

Hans udgangspunkt er, at hvis vi skal bevare den folkelige og politiske interesse for at beskytte vores vandløbsnatur, så skal vi blive ved med at fortælle gode historier! Og det gør han så. I et varmt og poetisk sprog fortæller Bent Lauge Madsen om de små dyrs utrolige liv og færden og om års arbejde med at forstå og finde forklaringer. Med god grund modtog han i 2014 den nyindstiftede Wesenberg-Lund pris for “en mere end hæderlig indsats inden for dansk ferskvandsbiologi.”

Udsnit fra bogen.

Den velskrevet bog er flot illustreret af blandt andet Jens Gregersen, foruden der er hundredevis af nyere fotos af vandløbenes smådyr, samt gamle billeder. Om nogen kender forfatteren alle de finurlige måder, de små dyr klarer sig på i det strømmende vand, og han får på smukkeste vis fremhævet storheden i naturen.

Annonce:
Køb bogen “Naturhistorier fra bæk og å” hos Saxo til reduceret pris!

Bent Lauge Madsen: Naturhistorier fra bæk og å. 368 sider, Vejledende pris 365 kr., Forlaget Epsilon.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE