Boganmeldelse: Greenlandic seasons

Forside, Greenlandic Seasons. Foto: Bo Normander.
Forside, Greenlandic Seasons. Foto: Bo Normander.

Natur og klima i Diskobugten.

Læst af naturvejleder Niels Lisborg.
Trods bogens engelske titel gengives teksten også på dansk, ja faktisk på tre sprog: engelsk, dansk og grønlandsk.
Greenlandic seasons er først og fremmest et fotoværk – en smuk billedbog, der gengiver Diskobugtens storslåede arktiske natur. Forfatter Bo Normander mestrer sit kamera og leverer nogle flotte, stemningsfyldte billeder. Ikke kun storslåede landskabsfotos, men – og heldigvis, også billeder med mennesker i elementet. Både som reference i de storslåede omgivelser, så man fornemmer størrelsesforholdet, men også som hovedmotiv.

Diskobugten på Grønlands vestkyst rummer en noget mere varieret natur end de fleste, der endnu ikke har besøgt landet, nok forestiller sig: Knejsende fjelde, brusende elve, arktiske heder. Det fremgår snart at Diskobugten er mere end sne og isbjerge. Greenlandic seasons kan vise farver, der giver hård konkurrence til en dansk løvskov i efterårspragt.

Billeder fra bogen. Sne-ensian. I baggrunden Kuannit-dalen. Fotos: Bo Normander.
Billeder fra bogen. Sne-ensian. I baggrunden Kuannit-dalen. Fotos: Bo Normander.

Bogen er især en hyldest til det arktiske landskab. Det kunne også have været interessant med gengivelse af landets vejrmæssige kontraster fra mennesker i isnende snestorm til halvnøgne sommerbadende i varme kilder eller måske nærfokus på det friluftsliv som tillokker mange danske turister.
Selvom det er en fotobog er billedteksten informativ med mange, gode tillægsoplysninger. Der er således en del viden at hente ved læsning af bogen.

Bo Normander (f. 1971) har arbejdet som naturfotograf i mere end 10 år parallelt med sit arbejde som forsker, naturformidler og debattør.

Forlaget Natur & Miljø 2016, pris 350,00 kr., 192 sider. 144 farvefotos. 10 grafiske kort og illustrationer.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE