Boganmeldelse: Gåsefar!

Den tyske forsker Michael Quetting har skrevet en fin og rørende fortælling om hvordan han blev klogere på livet, takket være syv små gæslinger.

Læst og vurderet af Marianne Riis.

Gloria, Calimero, Nemo, Maddin, Frieda, Paula og Niels. Det er navnene på syv gæslinger, der er hovedpersoner i bogen Gåsefar.
Det hele startede som et projekt ved Max Planck Instituttet i Tyskland, hvis formål var at indsamle data fra grågæssene, imens de flyver. Men forsøget skulle vise sig at blive meget mere givende for forfatteren end blot forskningsresultaterne.

Michael Quetting bliver udvalgt til forsøget fordi han kan flyve. Han er drageflyver og flyver også UL-fly som er motoriserede dragefly. Det er på den måde at den lille gåsefamilie skal lære at flyve.

Efter en stresset tid med blandt andet en skilsmisse, får forfatteren gennem sit tætte kontakt til gæssene, opbygget fokus på hvad der reelt betyder noget i livet. Ved at være gåsefar på fuld tid genfinder han ro og en følelse af frihed. En forandring han ikke var forberedt på inden forsøget.
Vi følger hele processen fra udrugningen af æggene til hvor gæssene slippes fri igen. Undervejs i bogen, som både er letlæselig og fængende, får forfatteren ikke kun flettet fagligheden ind i teksten, men også dagligdagen med alt hvad den indebærer af følelser og udfordringer der kan opstå sammen med syv gæslinger. Dertil kommer, at den er skrevet på en humoristisk måde.

Annonce:
Køb bogen Gåsefar hos Bog & Ide. Byttegaranti- og returret i alle Bog & Idé butikker

Gåsefar er skønlitteratur krydret med faglighed. En anbefalelsesværdig bog som rigtig mange kan have fornøjelse af at læse.

Af Michael Quetting, Lindhardt og Ringhof Forlag 2018, 240 sider, hardcover. Vejledende pris: 249 kr.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE