Boganmeldelse: Bornholms skjulte naturperler

Lignende artikler

En ny bog afslører spændende, ukendte seværdigheder og naturperler på Bornholm.

Bogens forside.

Læst af naturvejleder Niels Lisborg.
De fleste danskere kender Bornholm som den smukke solskinsø med en dejlig natur – og ikke mindst de velkendte seværdigheder som Hammershus, Ekkodalen, Dueodde m.fl. Nu er der imidlertid netop kommet en ny bog på markedet, der afslører at Bornholm har masser af ukendte hemmeligheder, der kun sparsomt eller aldrig er beskrevet i turistbrochurerne.
Naturguiden og bornholmeren Søren Sillehoved har begået en ny bog, der på fin vis indvier læseren i de mange afsides eventyr, hvor turisten kun sjældent kommer.

Bogen er en guide, hvor man fornemmer forfatterens fortællende entusiasme for de ikke mindre end 45 lokaliteter som bogen omfatter. Bogens stil gør bogen læsevenlig og jeg tog mig selv i at blive opslugt af de mange beskrivelser, der ikke kun omhandler natur, men også flere kulturelle fortællinger, der samler en historie. F.eks. om galgebakken i Vestermarie Plantage: “…Der er stadig huller i jorden efter galgen”.

Omkring bogens opsætning kan jeg især godt lide den blå tekstboks, der giver hurtig klarhed over lokalitetens placering og hvordan man finder den. En prik på kortet i tekstboksens hjørne, viser hvor på øen vi befinder os.

Bogen er rigt illustreret, men desværre fremstår alle fotos ikke helt optimalt og skarpt og det er synd! Det må komme i 2. oplag, idet bogen er et vindende supplement til de gængse turistbeskrivelser – og en bog som jeg uden tvivl selv skal have med under armen næste gang turen går til Bornholm.

Bornholms skjulte naturperler af Søren P. Sillehoved. William Dams Forlag, juni 2017. 192 sider, paperback. Vejledende pris: 250,00 kr.

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close