Bliv begravet i skovens dybe, stille ro – nu også i Jylland

Lignende artikler

Som det første sted i landet tilbyder Odense nu muligheden for at blive stedt til hvile i skoven. Foto: NaturGrafik/Dreamstime.
Som det første sted i landet tilbyder Odense nu muligheden for at blive stedt til hvile i skoven. Foto: NaturGrafik/Dreamstime.

Bliv begravet i skovens dybe, stille ro fremfor på kirkegården.
Fyn kom først med en begravelsesplads i Kohaveskoven. Nu er muligheden også kommet til Jylland, hvor Stensballegaard Skov ved Horsens åbner for urnenedsættelse i træernes skygge.

En skovbegravelse er principielt for alle, uanset trosretning, da jorden ikke er kirkeligt indviet. Første skridt mod muligheden for urnenedsættelser i skove, blev taget tilbage i 2007, da et bredt flertal i Folketinget tog godt imod et forslag om skovbegravelsespladser. I 2008 blev begravelsesloven ændret, så det nu også er muligt at blive begravet i naturen. Dog kun steder, der er godkendt af både kommunen og Kirkeministeriet.

Først i 2014 kom Odense Kommune, som det første sted i landet, med en mulighed for at blive stedt til hvile under træernes skygge – i skovens dybe stille ro.
Det er i Kohaveskoven i det sydøstlige Odense.

Anonyme urnegrave.
Odense Byråd har besluttet at urnegravene skal være anonyme. For ikke at ødelægge naturen og sammenhængen med den øvrige skov må området ikke indhegnes, og gravstederne må ikke markeres.

Første skovbegravelsesplads i Jylland.
I januar 2018 blev den første private skov, Stensballegaard Skov ved Horsens, indviet som skovbegravelsesplads. Skoven tilbyder flere former for urnenedsættelser. Bl.a. kan man reservere et familietræ. Læs mere på skovbegravelse.nu.
/NL

(artiklen er fra 2014, men opdateret maj 2018)
Kilde: Fyns Stiftstidende, skovbegravelse.nu.

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close