Bliv begravet i skovens dybe, stille ro – nu også i Jylland

Som det første sted i landet tilbyder Odense nu muligheden for at blive stedt til hvile i skoven. Foto: NaturGrafik/Dreamstime.
Som det første sted i landet tilbyder Odense nu muligheden for at blive stedt til hvile i skoven. Foto: NaturGrafik/Dreamstime.

Bliv begravet i skovens dybe, stille ro fremfor på kirkegården.
Fyn kom først med en begravelsesplads i Kohaveskoven. Nu er muligheden også kommet til Jylland, hvor Stensballegaard Skov ved Horsens åbner for urnenedsættelse i træernes skygge.

En skovbegravelse er principielt for alle, uanset trosretning, da jorden ikke er kirkeligt indviet. Første skridt mod muligheden for urnenedsættelser i skove, blev taget tilbage i 2007, da et bredt flertal i Folketinget tog godt imod et forslag om skovbegravelsespladser. I 2008 blev begravelsesloven ændret, så det nu også er muligt at blive begravet i naturen. Dog kun steder, der er godkendt af både kommunen og Kirkeministeriet.

Først i 2014 kom Odense Kommune, som det første sted i landet, med en mulighed for at blive stedt til hvile under træernes skygge – i skovens dybe stille ro.
Det er i Kohaveskoven i det sydøstlige Odense.

Anonyme urnegrave.
Odense Byråd har besluttet at urnegravene skal være anonyme. For ikke at ødelægge naturen og sammenhængen med den øvrige skov må området ikke indhegnes, og gravstederne må ikke markeres.

Første skovbegravelsesplads i Jylland.
I januar 2018 blev den første private skov, Stensballegaard Skov ved Horsens, indviet som skovbegravelsesplads. Skoven tilbyder flere former for urnenedsættelser. Bl.a. kan man reservere et familietræ. Læs mere på skovbegravelse.nu.
/NL

(artiklen er fra 2014, men opdateret maj 2018)
Kilde: Fyns Stiftstidende, skovbegravelse.nu.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE