Bjørnen er uddød i Østrig – for anden gang!

20 års kamp for at redde bjørnen i Østrig er mislykket.
For anden gang i nyere tid er den brune bjørn blevet erklæret for uddød i Østrig. De brune bjørne fik en ny chance i Østrig i 1989, hvor tre bjørne blev sat ud i de nordlige alper i forbindelse med Verdensnaturfondens (WWF) bjørne-genudsætningsprojekt.
I de efterfølgende år efter genudsætningen voksede bjørnebestanden og nåede et antal på 35 bjørne, oplyser WWF Østrig, men bjørnene forsvandt igen og siden 2010 er der ikke set én eneste bjørn. I mere end tyve år har WWF arbejdet for at bringe bjørnen tilbage til de østrigske alper, men erkender nu at projektet mislykkedes.

Skudt af krybskytter.
Christian Pichler fra WWF mener årsagen er, at de oprindelige tre bjørne var for lille en grundstamme til at danne en stærk fremtidig bestand. En anden væsentlig årsag var at bjørnene blev udsat for krybskytteri. Over 20 bjørne er forsvundet på uforklarlig vis, hvilket Christian Pichler tilskriver ulovlig jagt.

Øget jagt på bjørne i Slovenien.
Antallet af bjørne, der når Alperne påvirkes af den bjørnejagt, der foregår i Slovenien. I de seneste 10 år er jagtkvoterne på bjørne øget betydeligt. Årsagen tilskrives konflikter mellem bjørne og biavlere og kvægavlere.

Der er ikke set brune bjørne i Østrig siden 2010 og bjørnene er nu erklæret for uddøde.

Opdatering: En læser har i juli 2017 meddelt NaturGuide.dk om observation af bjørn nær Innsbruck, Østrig. Andre kilder angiver også at strejfende bjørne fra Italien igen krydser over grænsen til Østrig.

Kilde: Wildlifeextra.com, thelocal.at

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE