Bidøden vokser blandt danske honningbier

Lignende artikler

Bidødeligheden er vokset de senere år for danske honningbier.

20 % af bistader med danske honningbier er døde i løbet af vinteren. Det er nu fjerde år i træk, at bidøden vokser.

Hver femte bifamilie er død i løbet af vinteren. Det viser Danmarks Biavlerforenings årlige vintertabsundersøgelse, skriver jp.dk.
Honningbierne anslås at have en milliardværdi når det kommer til bestøvning af frugt- og landbrugsafgrøder, hvilket er et paradoks da landbrugets driftsform, i følge Danmarks biavlerforening, er medvirkende årsag til bidødeligheden.
Biernes tilbagegang skyldes mange ting. Der er mangel på føde til bierne i et landbrug med store marker med én slags afgrøder. Der er mangel på læhegn mellem markerne, som bierne før kunne spise fra, siger Knud Graaskov”, der er formand for Danmarks Biavlerforening til Ritzau.

Dertil kommer sprøjtemidler, som skader bierne, og endnu værre udrydder det blomstrende ukrudt, som bierne før kunne æde fra forår til efterår. Desuden spiller varroamiden, der angriber bierne, også en stor rolle“, tilføjer formanden.
/MR
Kilde: Jp.dk

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close