Bee-patch-plaster mod hvepsestik

Sensommer er sæson for hvepsestik. Et lille, danskudviklet plaster ved hånden kan reducere gener efter stik.

De fleste har nok prøvet at blive stukket af en hveps eller en bi. Det kan gøre overraskende ondt og stikstedet kan hæve op. Både på vandreture i naturen og hjemme i haven har jeg selv flere gange været i uheldig nærkontakt med arrige hvepse, der synes jeg er kommet for tæt på hvepseboet.
Sidst på sommeren og i det tidlige efterår begynder hvepsene at blive mere nærgående. De sort-gule gedehamse opsøger søde sager. Ikke kun overmoden frugt, men også marmelademaden på terrassen i haven, skraldespande på rastepladsen eller aftensmaden på shelterpladsen. Hvepsene kan være særdeles generende. Instinktivt viftende arme kan være en uheldig reaktion. Hvepsen stikker!

Et dansk udviklet plaster reducerer hævelse og smerte efter stik

Et dansk udviklet plaster ser ud til at kunne lindre ubehaget ved et bi- eller hvepsestik ganske betydeligt. Plasteret har fået navnet Bee-patch og indeholder en sukkermembran, der gør at giften ved hjælp af osmose kan trækkes ud af huden og op i plastret.

Bee Patch-plasteret fås i en lille 5-pak, der koster ca. 50 kr. Det kan bl.a. købes hos Apopro.dk – Danmarks online apotek (annoncelink til apotek).

I følge den danske producent kan bee-patch nedsætte hævelse og smerte med over 80% indenfor en time. Plasteret skal på hvor man er stukket så hurtigt som muligt og indenfor en halv time. Plastret har i følge producenten en lindrende effekt allerede efter 5 minutter.

Sådan bruges plasteret: Er man blevet stukket, lægges en dråbe vand eller evt. lidt spyt på stikstedet og plasteret placeres derefter ovenpå stikket. Hvepse efterlader ikke brod ved stik, men det gør honningbien. Er du blevet stukket af en bi skal brodden derfor forsigtigt fjernes før plasteret påsættes!

NaturGuide.dk fik nogle bee-patch plastere tilsendt. Der er 5 sort-gule plastre i en pakke – og vi har haft dem med på ture – og indenfor rækkevidde sommeren igennem. Vi har stadig til gode at teste dem på egen krop – da vi ikke er blevet stukket…endnu…

Plasteret skal sættes på hurtigst muligt efter stikket for at lindre hævelse og smerte.

De smarte plastre er dog nu med i førstehjælpspakken når vi er på tur, men er også at finde i husets førstehjælpskasse. En god lille investering ikke mindst for børnefamilier.

Bee-patch kan købes på apoteker over hele landet og fås online hos Apopro.dk – Danmarks online apotek (annoncelink til apotek) for under 50 kr. (5-pak).
/MR

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE