B-vitamin, hvidløg og alkohol hjælper ikke mod myg

Blodsugende stikmyg.
Blodsugende stikmyg.

Det virker ikke mod myg!

Når hun-stikmyggen leder efter et offer blandt os mennesker, hvor hun kan snuppe en omgang blod, er der hovedsageligt tre ting, der tiltrækker hende. Det er den varme vi udskiller fra kroppen, det er kulilten i vores udånding – og det er vores kropslugt.
Der er gjort mange forsøg på at påvirke sidstnævnte.

B-vitaminer mod myg.
Tidligere forsøgte man bl.a. i den amerikanske hær at spise b-vitaminer for derved at reducere myggeplagen for de soldater, der var på missioner i varme, fugtige og myggeplagede egne. I nyere tid er b-vitamins evne til at reducere myggeplager dog blevet afvist.

Hvidløg mod myg.
Også hvidløg har været anbefalet mod myg. Hvidløgskapsler mod myg kan let købes online afslører en hurtig Googlesøgning. Desværre har diverse undersøgelser ikke kunne dokumentere nogen effekt.

Alkohol i blodet.
Det er af og til hørt at hvis man har drukket godt med alkohol vil myggene ikke stikke dig, da de ikke kan lide smagen af alkohol i blodet. Det er dog en myte. Tværtimod er der risiko for at du sveder mere – og kropsvarmen tiltrækker myggene.

Lydskræmmere.
Man kan også i handlen købe diverse ultralyd-skræmmere, der har til formål at holde myggene på afstand ved hjælp af den lyd apparatet udsender. Disse apparater har dog ingen dokumenteret virkning overhovedet. Der er lavet flere videnskabelige forsøg med lyd over for myg, men det virker ikke.
/JN

Kilder: ctvnews.ca, Medical and Veterinary Entomology, vol. 19,1 2005, Politiken.dk.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE