B-vitamin, hvidløg og alkohol hjælper ikke mod myg

Lignende artikler

Blodsugende stikmyg.
Blodsugende stikmyg.

Det virker ikke mod myg!

Når hun-stikmyggen leder efter et offer blandt os mennesker, hvor hun kan snuppe en omgang blod, er der hovedsageligt tre ting, der tiltrækker hende. Det er den varme vi udskiller fra kroppen, det er kulilten i vores udånding – og det er vores kropslugt.
Der er gjort mange forsøg på at påvirke sidstnævnte.

B-vitaminer mod myg.
Tidligere forsøgte man bl.a. i den amerikanske hær at spise b-vitaminer for derved at reducere myggeplagen for de soldater, der var på missioner i varme, fugtige og myggeplagede egne. I nyere tid er b-vitamins evne til at reducere myggeplager dog blevet afvist.

Hvidløg mod myg.
Også hvidløg har været anbefalet mod myg. Hvidløgskapsler mod myg kan let købes online afslører en hurtig Googlesøgning. Desværre har diverse undersøgelser ikke kunne dokumentere nogen effekt.

Alkohol i blodet.
Det er af og til hørt at hvis man har drukket godt med alkohol vil myggene ikke stikke dig, da de ikke kan lide smagen af alkohol i blodet. Det er dog en myte. Tværtimod er der risiko for at du sveder mere – og kropsvarmen tiltrækker myggene.

Lydskræmmere.
Man kan også i handlen købe diverse ultralyd-skræmmere, der har til formål at holde myggene på afstand ved hjælp af den lyd apparatet udsender. Disse apparater har dog ingen dokumenteret virkning overhovedet. Der er lavet flere videnskabelige forsøg med lyd over for myg, men det virker ikke.
/JN

Kilder: ctvnews.ca, Medical and Veterinary Entomology, vol. 19,1 2005, Politiken.dk.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,398FølgereFølg

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close