Asien vil fordoble antallet af tigre

Lignende artikler

Amurtiger
I Kina findes der kun få Amurtigre tilbage i naturen. De asiatiske tigerlande håber at en redningsplan kan fordoble antallet af tigre inden 2022. Foto: Lisborg/NaturGrafik.dk

Asiens tigerlande er gået sammen for at redde tigeren.
For få år siden var der mindre end 3200 tigre tilbage i naturen. Asiens tigerlande er derfor gået sammen for at lave en redningsplan for tigeren. Landene har vedtaget en plan, der sigter mod at fordoble antallet af tigre inden 2022.
Ikke alle lande har lige stor succes med indsatsen for at hjælpe tigeren. I Cambodia, Vietnam og Laos vurderer WWF Verdensnaturfonden at tigerens fremtid ser dyster ud og at der ikke er meget håb for tigerens overlevelse.
I Indien derimod er tendensen positiv, og landet håber på snart at nå op over 2000 tigre. Også i Nepal har landets satsning på beskyttelse af tigrenes levesteder givet resultat: I løbet af de sidste fire år er antallet af tigre i Nepal steget med 63 % til næsten 200.

Kina er begyndt at bekæmpe handel med kropsdele fra tigre.
Også Kina har taget fat om problemet. I Kina er handel med kropsdele af tigre udbredt og anvendes ligesom horn fra næsehorn i traditionel kinesisk medicin. De kinesiske myndighederne er nu begyndt at bekæmpe handel med dele fra tigre for herigennem at bekæmpe krybskytteriet af tigre.

Kilde: National Geographic Danmark.

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close