Antallet af elge fordobles i Lille Vildmose

Lignende artikler

Fem nye elge flyttes fra Sverige til Lille Vildmose, så den danske bestand i mosen fordobles. Foto: NaturGrafik.dk

Yderligere 5 svenske elge hentes til Lille Vildmose.

I efteråret 2015 blev der skrevet historie, da 5 elge blev genindført til Danmark. Nu kommer yderligere 5 svenske elge til Lille Vildmose. Elgene skal bidrage med naturpleje ved at spise træer og buske og derved bevare mosefladen lysåben. Træer og buske er en trussel for bevarelsen af højmosen, og da elgene er store planteædere, får de en rolle som en naturlig del af Lille Vildmoses økosystem.
Lille Vildmose er Danmarks største fredede landområde på godt 76 kvadratkilometer. Her findes blandt andet Nordvesteuropas største højmose samt unikke natur- og græsningsskove med en høj biodiversitet.

Naturplejen og udsætning af elge er et samarbejde mellem Aalborg Kommune og den naturbevarende fond; Aage V. Jensen Naturfond, der ejer Lille Vildmose.

De fem nye elge ventes først at blive lukket ud i det store naturområde til de andre elge til sommer. Indtil da går elgene i et mindre, lukket karantæneområde i mosen.
/MR

Kilder: Nordjyske.dk, lillevildmose.dk.

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close