Anmeldelse: Malebog med blomster og sommerfugle

Forsiden på malebogen “Blomster og sommerfugle”.

Kan du lide at male og farvelægge? Og holder du samtidig af naturen, så er den nye malebog “Blomster og sommerfugle” måske noget for dig?

Læst og vurderet af Niels Lisborg, naturvejleder.
Illustratoren Lais Christensen har gennem forlaget Frydenlund udgivet en malebog, hvor du kan farvelægge et bredt udvalg af danske blomster og sommerfugle.
Malebogen er mest tænkt til voksne og større børn, men jeg tror umiddelbart at mindre børn i den klassiske malebogsalder kan få en del ud af bogen.

En rigtig god måde at lære de danske blomster og sommerfugle at kende er netop ved at gengive dem – og farvelægge arterne. Når du har haft farver og mønstre gennem hænderne, så sidder det fast på en anden måde.

Illustrationerne er naturtro og indbydende at farvelægge. Ved hver tegning følger på modsat side en kort beskrivelse af arten.

I bogen angives det indledningsvis at man kan gå på nettet og finde de enkelte arter og deres farvefragt. Her ville det være en stor styrke, hvis et farvefoto af hver art var at finde i malebogen sammen med den korte og fine tekstbeskrivelse, der følger illustrationen. Der er masser at uudnyttet plads i bogen, så det ville ikke gøre malebogen tykkere. Min egen søn på 6 år kastede sig entusiastisk over at farvelægge admiral-sommerfuglen som vi havde set udenfor kort forinden. Han var dog meget optaget af, at den skulle være rigtigt farvelagt som den levende model – og tog det ikke for gode varer at han bare skulle bruge sin fantasi.

Farvelægning af en admiral.

Illustrationerne er gengivet fint og naturtro. “Blomster og sommerfugle” giver basis for mange timers hyggelig beskæftigelse – og lærdom. Har man kun overfladisk kendskab til den danske sommerfuglefauna vil man med farveblyanterne i hånden overraskes over hvilken farvepragt mange af arterne kan præstere.

Annonce:
Køb malebogen “Blomster og sommerfugle” hos Saxo – og spar penge! Hurtig levering.

Blomster og sommerfugle af Lais Christensen, Frydenlund Forlag 2018, 52 sider. Vejledende pris 99,00 kr.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE