Er den amerikanske fyrretæge fulgt med ind med dit juletræ?

Lignende artikler

Amerikansk fyrretæge
Amerikansk fyrretæge er blevet mere udbredt i Danmark de seneste år. Den overvintrer gerne indendørs i huse. Foto: Didier Descouens, CC-BY-SA 4.0, Wikipedia.

Amerikansk fyrretæge er en ret ny art i Danmark. Den lever på nåletræer og vil gerne overvintre indendørs i huse. Har du fået en ubuden gæst med dit juletræ ind i stuen?

Tægen er med en kropslængde på op til 2 cm og lange antenner et relativt stort insekt, som normalt vil vække opsigt.
Arten amerikansk fyrretæge (Leptoglossus occidentalis) er primært udbredt i Nordamerika og Canada. Tægen kom til Europa i 1999, hvor den dukkede op i Italien. Siden har den spredt sig i store dele af Europa. Den for mennesker helt harmløse tæge blev opdaget i Danmark i 2009, men er blevet mere udbredt de sidste par år.

Fornylig fik NaturGuide.dk en henvendelse om “et underligt dyr” fra en læser. Det var netop en amerikansk fyrretæge, der var kommet ind i stuen. Den var formentlig fulgt med nogle fyrregrene til dekoration.

I følge Landbrugsstyrelsen kan det fremmede insekt potentielt volde skade i juletræer og juletræsplantager. Tægen lever dog typisk af frø fra fyrretræer, men kan også angribe nåletræer. Det er netop karakteristisk for denne art, at den søger indendørs for at overvintre. Måske har du fået en julegæst?

Kilder: Landbrugsstyrelsen, allearter.dk, fugleognatur.dk.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,114FansLike
2,501FølgereFølg

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close