Er den amerikanske fyrretæge fulgt med ind med dit juletræ?

Lignende artikler

Amerikansk fyrretæge
Amerikansk fyrretæge er blevet mere udbredt i Danmark de seneste år. Den overvintrer gerne indendørs i huse. Foto: Didier Descouens, CC-BY-SA 4.0, Wikipedia.

Amerikansk fyrretæge er en ret ny art i Danmark. Den lever på nåletræer og vil gerne overvintre indendørs i huse. Har du fået en ubuden gæst med dit juletræ ind i stuen?

Tægen er med en kropslængde på op til 2 cm og lange antenner et relativt stort insekt, som normalt vil vække opsigt.
Arten amerikansk fyrretæge (Leptoglossus occidentalis) er primært udbredt i Nordamerika og Canada. Tægen kom til Europa i 1999, hvor den dukkede op i Italien. Siden har den spredt sig i store dele af Europa. Den for mennesker helt harmløse tæge blev opdaget i Danmark i 2009, men er blevet mere udbredt de sidste par år.

Fornylig fik NaturGuide.dk en henvendelse om “et underligt dyr” fra en læser. Det var netop en amerikansk fyrretæge, der var kommet ind i stuen. Den var formentlig fulgt med nogle fyrregrene til dekoration.

I følge Landbrugsstyrelsen kan det fremmede insekt potentielt volde skade i juletræer og juletræsplantager. Tægen lever dog typisk af frø fra fyrretræer, men kan også angribe nåletræer. Det er netop karakteristisk for denne art, at den søger indendørs for at overvintre. Måske har du fået en julegæst?

Kilder: Landbrugsstyrelsen, allearter.dk, fugleognatur.dk.

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

Seneste artikler

Det kribler og krabler i foråret. Tag ud og vær med.

Foråret er fyldt af liv - og krible krable. Tag med ud blandt de helt små dyr, der gemmer på masser af store overraskelser....

Fire truede fuglearter bliver fredet for jagt i Danmark!

Miljøminister Lea Wermelin har netop besluttet at stoppe jagt på tre globalt truede fuglearter og en art, der er i tilbagegang...

Når den venstresnoet lian snor sig højre om!

Forvirret? Så er du ikke den eneste. Dansk botanik går nemlig mod strømmen, hvis man sammenligner med ingeniører, arkitekter - og botanikere...
Annonce
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close