Afghanistan ansætter for første gang kvindelige nationalpark-betjente.

Lignende artikler

Fire kvinder er for første gang i Afghanistan blevet ansat som parkbetjente. Foto: © Naseem Sultani/Wildlife Conservation Society.
Fire kvinder er for første gang i Afghanistan blevet ansat som parkbetjente. Foto: © Naseem Sultani/Wildlife Conservation Society.

For første gang kvindelige “wildlife rangers” i Afghanistan.
I en skelsættende begivenhed for Afghanistan er fire kvinder blevet ansat som parkbetjente i landets berømte Band-e-Amir National Park.

Ansættelsen af disse fire kvinder repræsenterer en vigtig milepæl for Afghanistans lov- og retshåndhævelse og kvinders beskæftigelse.
“De nye kvindelige parkbetjente viser med al tydelighed, at afghanske kvinder med succes kan træde ind professionelle stillinger, hvor de er aktivt engageret i at beskytte Afghanistans dyreliv og naturområder,” siger Anne G. Williams fra Wildlife Conservation Society (WCS), Afghanistan.

Direktør for WCS Afghanistans landeprogram Richard Paley tilføjer: “De fire nye kvindelige parkbetjente vil yde et stort bidrag til en effektiv styring af Band-e-Amir nationalparken. I bestræbelserne på at beskytte Afghanistans dyreliv og naturlige vidundere, vil disse nye medarbejdere sammen med deres mandlige kolleger tjene som rollemodeller for andre lige så kvalificerede mænd og kvinder med interesse i naturbevarelse.”

Band-e Amir National Park, kendt som Afghanistans Grand Canyon. Foto: USAID, Wikimedia Commons.
Band-e Amir National Park, kendt som Afghanistans Grand Canyon. Foto: USAID, Wikimedia Commons.

Band-e-Amir National Park
Band-e-Amir National Park er blevet nomineret til World Heritage site og regnes blandt verdens smukkeste landskaber. Nationalparkens seks dybblå, krystalklare søer er et berømt turistmål med over 4.000 turister om måneden i sommersæsonen. Parken er især populær blandt kvinder fra hele Afghanistan som et rekreativt område og for de ansete terapeutiske egenskaber, der tillægges vandet. Parken er desuden hjemsted for en række sjældne og truede arter.

Kilde: Wcs.org, WildlifeExtra.com

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close