Ådselsgrib over Danmark

Lignende artikler

En ådselsgrib har taget turen op til Danmark. Det er kun fjerde gang at arten ses herhjemme. Foto: Till Niermann, CC BY-SA 3.0, Wikipedia.

Ådselsgrib på besøg i Danmark.

Det er ikke hverdagskost (endnu) at gribbe ses i luften over Danmark. Sidste sommer holdt en større flok gåsegribbe til i Nordjylland i en kortere periode og i foråret (maj) blev en Lammegrib med et imponerende vingefang på 2,8 meter set på Møn. Nu er der i årets første sommerdage observeret en Ådselgrib (Neophron percnopterus) over Sjælland. Ådselsgribben er kun set tre gange tidligere i Danmark.
Trods et vingefang op mod 170 centimeter er Ådselsgribben en af de mindre gribbearter. Den er udbredt i Sydeuropa, i store dele af Afrika nord for ækvator, det sydvestlige Asien samt Indien. Ådselsgribben lever af ådsler af mindre dyr som egern og slanger samt af insekter, der fanges levende.

Fuglen har har ret brede vinger med lille hoved og kort hale. Hovedet virker spidst på grund af det lange, tynde næb. Fjerdragten hos voksne fugle er karakteristisk hvid på krop, hale og vingedækfjer i kontrast til sorte svingfjer.
I de senere år er der i Danmark registreret både Lammegrib, Munkegrib, Gåsegrib og Ådselsgrib.
/MR

Kilder: Pandion.dof.dk, dr.dk, Wikipedia.

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close