Klimaforandringer: 2014 blev det varmeste år nogensinde!

Lignende artikler

desert_mountains
Den globale opvarmning er ikke stoppet.
2014 blev et rekordår rundt om i verden når vi taler om klima. Den globale gennemsnitstemperatur var nemlig den højeste nogen sinde siden man startede med at registrere disse tilbage i 1880. Det konkluderer NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) i en ny rapport. NASA (National Aeronautics & Space Administration) er i en uafhængig analyse kommet frem til samme resultat.

Intet tyder derfor på, at den globale opvarmning er stoppet, udtaler Bob Ward Grantham fra Research institute om klimaændringer og miljø. Han håber at regeringer verden over vil begynde at fokusere på omfanget af de udfordringer og risici som klimaændringerne medfører. En analyse af jordens overfladetemperatur foretaget af NOAA viser da også, at vi siden 1998 har vi oplevet de ti varmeste år nogensinde!

Menneskabt.
Siden 1880 hvor man startede med målingerne, er jordens gennemsnitlige temperatur steget med 0,8 grader og der er ikke noget som tyder på at det vil falde foreløbig. Sammenligner man med gennemsnitlige temperatur for 1900-tallet ligger vi nu 0,57 grader over. Endvidere er temperaturen af jordens overflade 1 grad højere end sidste århundredes gennemsnitlige temperatur.

Jorden set fra rummet. Foto: NASA.
Jorden set fra rummet. Foto: NASA.

En stor del af disse klimaændringer skyldes, i følge NASA, i høj grad den øgede mængde kuldioxid som vi mennesker udleder samt andre menneskeskabte emissioner i planetens atmosfære.
/MR

Kilde: Forskning.no

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close