Det er ikke rigtig sommer uden en tur ud efter vilde skovhindbær. Vilde hindbær er ofte mindre og knap så ”fejlfrie” som mange af havesorterne, men de smager fantastisk. Fra midt i juli kan du finde hindbær i mange skovlysninger. Særligt hvor der de seneste år er ryddet skov og nyplantet.
Det skal du bruge:
- 200 g rørsukker (almindelig sukker kan også bruges).
- 400 g friske hindbær (frosne kan også bruges).
- 1-2 tsk. melanin.
En endnu nemmere udgave er, at bruge færdiglavet syltesukker. Så skal der ikke tilsættes melamin. Personligt synes jeg dog, at marmeladen bliver lidt for sød hvis den anbefalede sukkermængde på pakken følges.
Fremgangsmåde:
Gem lidt sukker til melanin. Kom hindbær og resten af sukkeret i en gryde og lad det simre i ca. 5 minutter under omrøring. Bland melanin med det resterende sukker og hæld det i gryden. Rør rundt og lad det simre i yderligere 2-3 minutter.
Hæld marmeladen på rene glas (eventuelt skyllet med atamon) og skru låg på.
Uåbnede glas behøver ikke at være i køleskab, men holdbarheden forlænges på køl. Når først glasset er åbnet skal det på køl.
Læs også: Hindbær – hindens bær.
MR/