Marmelade af vilde hindbær!

Lignende artikler

hindbærmarmeladeDet er ikke rigtig sommer uden en tur ud efter vilde skovhindbær. Vilde hindbær er ofte mindre og knap så ”fejlfrie” som mange af havesorterne, men de smager fantastisk. Fra midt i juli kan du finde hindbær i mange skovlysninger. Særligt hvor der de seneste år er ryddet skov og nyplantet.

Det skal du bruge: 
  • 200 g rørsukker (almindelig sukker kan også bruges).
  • 400 g friske hindbær (frosne kan også bruges).
  • 1-2 tsk. melanin.

En endnu nemmere udgave er, at bruge færdiglavet syltesukker. Så skal der ikke tilsættes melamin. Personligt synes jeg dog, at marmeladen bliver lidt for sød hvis den anbefalede sukkermængde på pakken følges.

Fremgangsmåde:

Gem lidt sukker til melanin. Kom hindbær og resten af sukkeret i en gryde og lad det simre i ca. 5 minutter under omrøring. Bland melanin med det resterende sukker og hæld det i gryden. Rør rundt og lad det simre i yderligere 2-3 minutter.

Hæld marmeladen på rene glas (eventuelt skyllet med atamon) og skru låg på.

Uåbnede glas behøver ikke at være i køleskab, men holdbarheden forlænges på køl. Når først glasset er åbnet skal det på køl.

Smagen fra vilde skovhindbær er meget intens i forhold til de fleste havesorter.

Læs også: Hindbær – hindens bær.
MR/

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,398FølgereFølg

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close