Marmelade af vilde hindbær!

Lignende artikler

hindbærmarmeladeDet er ikke rigtig sommer uden en tur ud efter vilde skovhindbær. Vilde hindbær er ofte mindre og knap så ”fejlfrie” som mange af havesorterne, men de smager fantastisk. Fra midt i juli kan du finde hindbær i mange skovlysninger. Særligt hvor der de seneste år er ryddet skov og nyplantet.

Det skal du bruge: 
  • 200 g rørsukker (almindelig sukker kan også bruges).
  • 400 g friske hindbær (frosne kan også bruges).
  • 1-2 tsk. melanin.

En endnu nemmere udgave er, at bruge færdiglavet syltesukker. Så skal der ikke tilsættes melamin. Personligt synes jeg dog, at marmeladen bliver lidt for sød hvis den anbefalede sukkermængde på pakken følges.

Fremgangsmåde:

Gem lidt sukker til melanin. Kom hindbær og resten af sukkeret i en gryde og lad det simre i ca. 5 minutter under omrøring. Bland melanin med det resterende sukker og hæld det i gryden. Rør rundt og lad det simre i yderligere 2-3 minutter.

Hæld marmeladen på rene glas (eventuelt skyllet med atamon) og skru låg på.

Uåbnede glas behøver ikke at være i køleskab, men holdbarheden forlænges på køl. Når først glasset er åbnet skal det på køl.

Smagen fra vilde skovhindbær er meget intens i forhold til de fleste havesorter.

Læs også: Hindbær – hindens bær.
MR/

ANNONCE
ANNONCE Kopiér
ANNONCE
ANNONCE

Seneste artikler

Det kribler og krabler i foråret. Tag ud og vær med.

Foråret er fyldt af liv - og krible krable. Tag med ud blandt de helt små dyr, der gemmer på masser af store overraskelser....

Fire truede fuglearter bliver fredet for jagt i Danmark!

Miljøminister Lea Wermelin har netop besluttet at stoppe jagt på tre globalt truede fuglearter og en art, der er i tilbagegang...

Når den venstresnoet lian snor sig højre om!

Forvirret? Så er du ikke den eneste. Dansk botanik går nemlig mod strømmen, hvis man sammenligner med ingeniører, arkitekter - og botanikere...
Annonce
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close