Fredede sangfugle i tusindevis konfiskeret på vej til italienske restaurenter

Lignende artikler

10000 fredede europæiske småfugle er blevet konfiskeret af ungarnsk grænsepoliti. De skudte småfugle var angiveligt på vej til italienske restaurenter. Billedet viser en død engpiber.

Rumænsk lastbil stoppet med illegal last af 10000 skudte lærker, vipstjerter og drosler.
Ungarnsk grænsepoliti fattede mistanke til en rumænsk lastbil ved et kontroltjek på grænsen mellem Ungarn og Rumænien. Ved et nærmere eftersyn viste det sig at lastbilen gemte 10.000 europæiske småfugle ulovligt dræbt i Østeuropa. Da de ungarnske kontrollører åbnede fragtkasserne fandt de tusinder af småfugle som vipstjerter, lærker, engpibere, stillitser, sjaggere og misteldrosler med flere. Efter alt at dømme var fragten på vej til Norditalien, hvor småfuglene sælges som delikatesser til restaurenter.

De ungarnske myndigheder har anholdt chaufføren, der risikerer op til 10 måneders fængsel.

TRAFFIC.
Interesseorganisationen TRAFFIC, der overvåger handlen med vilde dyr har tidligere gjort EU kommissionen opmærksom på den illegale jagt på europæiske småfugle. Hovedparten af ​​de fuglearter, der ulovligt jages i Europa er sangfugle som er beskyttet i henhold til internationale traktater, herunder EU-fuglebeskyttelsesdirektivet. Ifølge en undersøgelse foretaget af TRAFFIC bliver hundredtusinder af vilde fugle ulovligt dræbt af organiserede kriminelle i Sydøst- og Centraleuropa, der smugler fuglene til det nordlige Italien, hvor fuglene sælges som delikatesser i restauranter. “EU bør finde det uacceptabelt at den ulovlige handel stadig fortsætter”, siger Katalin Kecse-Nagy, TRAFFIC.

Kilder: Mongabay, Wildlife Extra

 

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close